HISTORIE

 
Het begin
Ons bedrijf is begonnen onder de naam “Van Wijngaarden”.
De heer Van Wijngaarden begon in de jaren 50 van de vorige eeuw als melkboer in Rotterdam-Charlois en bracht zijn producten rond met een elektrowagen, genaamd de Spijkstaal. Met zijn eerdere werkervaring opgedaan in een smederij fabriceerde hij een speciaal frame om achterop de melkwagen te plaatsen waar de lege kratten makkelijk in meegenomen konden worden. In een kleine werkplaats naast zijn huis maakte hij deze frames vervolgens voor meerdere collega-melkboeren.
Het frame was een mooie oplossing voor de lege flessen maar was al snel niet meer toereikend. Hij ontwikkelde daarom een aanhanger met schappen en rekken waar meerdere producten in meegenomen konden worden. Ook ging hij creatieve en slimme oplossingen bedenken voor wensen waarmee andere handelaren hem benaderden.
 
Het omslagpunt
Steeds meer ondernemers wisten de heer Van Wijngaarden te vinden en al snel werd zijn werkplaats te klein voor het fabriceren van aanhangers en het aanpassen van de elektrowagens voor collega-melkboeren. Halverwege 1976 verhuisde hij naar een woning met koeienstal aan de Tijsjesdijk in Rhoon. Die koeienstal werd omgebouwd tot ruime werkplaats.
Hier begon hij met het opkopen en ombouwen van elektrowagens tot melkwagens. Een gat in de markt: hij stopte met melk rondbrengen en richtte een nieuw bedrijf op:
“Van Wijngaarden aanhang- en elektrowagens”
Zijn klantenbestand van melkboeren, bakkers en soortgelijke bezorgers groeide gestaag. Ook het onderhoud en de reparaties rekende hij tot zijn takenpakket. Voor pech onderweg werd vervolgens een servicedienst met servicewagen en monteur opgericht. Zo groeide “Van Wijngaarden aanhang- en elektrowagens” uit tot een bedrijf dat fabriceerde, reviseerde en de bijbehorende service verleende.
 
Nieuwe ontwikkelingen
De afzetmarkt voor de elektrowagens werd breder door de vraag naar transportvoertuigen voor het eigen terrein bij zorginstellingen. Daarmee ging “Van Wijngaarden aanhang- en elektrowagens” zich meer toeleggen op het ontwikkelen van wagens voor zorginstellingen en ziekenhuizen. Dit bleek de toekomst voor het bedrijf te zijn. De vraag naar elektrowagens voor de ambulante handel als melkboeren nam gestaag af; veel van deze bezorgers verdwenen uit het straatbeeld.
 
Doorstart
Met zijn pensioen in zicht verkocht de heer Van Wijngaarden in februari 1993 zijn bedrijf aan zijn medewerkers Jan Rehorst en Marcel Driftenaar. Dit werd een doorstart met nieuwe ideeën en ambities. Het bedrijf verhuisde naar een groter pand op bedrijventerrein “De Gadering” in Hoogvliet en de bedrijfsnaam veranderde in JECAM, een samentrekking van eigennamen en producten.
Na pensionering van Jan Rehorst in 2019 werd het bedrijf met een groter assortiment voortgezet door Marcel Driftenaar.

JECAM heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot “een kleermaker op maat” voor transportmiddelen op eigen terrein en in stedelijke omgevingen. Tot op de dag van vandaag bedient JECAM de markt met oplossingen op maat voor elektrisch aangedreven voertuigen voor het vervoer van goederen en personen.
Oplossingen bedenken voor vraagstukken van de afnemer zorgen keer op keer voor mooie uitdagingen.
 
Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem even contact op T. 010-5016531 of stuur een