for sale

HISTORIE

 
Het begin
 
Het bedrijf is vroeger begonnen als Van Wijngaarden. Dhr. Van Wijngaarden was destijds melkboer.
Hij had een elektrowagen, een Spijkstaal. Hier bracht hij melk mee rond in Rotterdam-Charlois.
Dhr. Van Wijngaarden had daarvoor ervaring opgedaan in het smidse werk. Hij was creatief met metaal en ook wel handig. Hij had een kleine werkplaats naast zijn huis waar hij metaal kon bewerken en lassen. Toen al maakte hij een speciaal frame voor achterop de melkwagen waar de lege melk kratten makkelijk in geplaatst konden worden. Ook voor zijn collega melkboeren fabriceerde hij deze frames.

Het was een mooie oplossing voor de lege flessen maar het was niet toereikend. Hij kwam op het idee om een aanhanger met schappen en rekken te ontwikkelen voor achter de elektrowagen zodat er meerdere producten in pasten.
Het omslagpunt
 
Dhr. Van Wijngaarden kreeg het drukker en drukker met het fabriceren van de aanhangers en ook met het aanpassen van de elektrowagens voor zijn collega's. Zijn schuur werd te klein.
Hij verhuisde naar een woning aan de Tijsjesdijk in Rhoon. Bij deze woning hoorde een koeienstal en deze werd omgebouwd tot werkplaats met genoeg ruimte om van alles te fabriceren.
Er werden elektrowagens opgekocht en omgebouwd tot melkwagens. Hiermee kreeg hij het zo druk dat hij moest stoppen met zijn werk als melkboer en een nieuw bedrijf was geboren.

"Van Wijngaarden aanhang- en elektrowagens"

Er was inmiddels een groot klantenbestand van melkboeren, bakkers enzovoorts.
Deze wagens hadden natuurlijk ook onderhoud nodig en er waren de nodige reparaties onderweg.
Een servicedienst werd opgericht met een monteur en servicewagen.
Zo groeide het complete concept van een bedrijf dat fabriceerde, reviseerde en service verleende.
Nieuwe ontwikkelingen
 
De afzetmarkt voor deze wagens werd breder en er kwam vraag naar elektrowagens op intern terrein bij zorginstellingen en de markt groeide snel. Het verhaal van de melkboeren aan de andere kant, ging steeds verder achteruit en de melkboeren verdwenen uit het straatbeeld. Zo werd " Van Wijngaarden" een bedrijf dat zich verder ontwikkelde op de markt specifiek gericht op zorginstellingen en ziekenhuizen.
Doorstart

De tijd tikte door en het pensioen van Dhr. Van Wijngaarden kwam in zicht. Hij verkocht het bedrijf aan Jan Rehorst en Marcel Driftenaar, beiden op dat moment werknemer. Dit werd een nieuwe doorstart met nieuwe idee├źn en ambities.

De naam werd veranderd in JECAM en er werd een groter pand gekocht op bedrijventerrein "De Gadering" in Hoogvliet.

Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot "Een kleermaker op maat" voor intern transport.
Tot op de dag van vandaag blijft Jecam op deze wijze de markt bedienen. Hierdoor staan er altijd weer mooie nieuwe uitdagingen te wachten.
 
Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem even contact op T. 010-5016531 of stuur een