for sale

Green Deal

 
Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Daardoor is er veel winst te behalen. Om de verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden ruim 54 partijen dinsdag 27 oktober de Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. De ondertekenaars gaan kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten. Intussen in 2017 zijn het ruim 100 partijen.
 

De ambitie voor de Green Deal

De ambitie is dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de overige zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met de systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering en toewerken naar een betrouwbaar integraal duurzaamheid keurmerk van voldoende kwaliteit en afgegeven onder accreditatie of op een andere, gelijkwaardige wijze inzichtelijk maken dat zij werken aan de systematische en integrale verduurzaming van hun bedrijfsvoering.
 

Ambitie Jecam

Momenteel zijn wij bezig met het ontwikkelen van rijden op zonne-energie.
Op het dak van de elektrowagen komt een pakket zonnepanelen. Dit pakket zorgt voor ondersteuning van de batterijen van de elektrowagen.
Tijdens het rijden of als de wagen buiten staat, wordt de batterij geladen. Het grote voordeel hiervan is dat de batterijen van de wagen niet te zwaar worden belast, waardoor er minder slijtage ontstaat.
Hierdoor wordt de levensduur van de batterij verlengd, dit kan zelfs maximaal met 3 jaar zijn.
De zonnepanelen leveren overdag stroom terug aan de batterij. Alles wat terug geleverd wordt hoeft niet uit het lichtnet te komen. Dit kan een besparing opleveren van 25% tot 45% van de kosten van het lichtnet.
Deze besparing kan dus behoorlijk oplopen over een periode van 20 jaar.
 

Op deze manier helpen wij Green Deal Nederland op weg naar Duurzame Zorg.

 
Meer weten? Neem even contact met ons op.